Shell Pernis pakt samen met A1 Werkplan twintig fabrieken tegelijkertijd aan

Shell Pernis pakt twintig fabrieken tegelijkertijd aan: elk klepje, moertje en schroefje wordt bekeken, gerepareerd of vervangen

Met A1 Werkplan leveren we voor de huidige onderhoudsprojecten bij Shell Pernis en Shell Moerdijk voor diverse contractors technisch personeel, zoals pijpfitters, flens monteurs, lassers en E&I monteurs.

Rijnmond.nl heeft mooie beelden gemaakt van Shell Pernis, waar zelfs enkele mannen van A1 Werkplan in beeld zijn.

Shell Pernis ondergaat de grootste ‘turnaround’ ooit in de geschiedenis van de oudste en grootste raffinaderij van Europa. Nooit eerder werden zoveel fabrieken tegelijk geïnspecteerd, gerenoveerd en vernieuwd. De operatie is twee jaar lang voorbereid en maakt onderdeel uit van het verduurzamingsproces van het Shell Energie- en Chemiepark Rotterdam.
In totaal twintig fabrieken worden dit jaar onder handen genomen. De eerste elf benzinefabrieken zijn al volledig bekeken en duurzaam aangepakt. Tot halverwege juni zijn negen andere installaties aan de beurt, inclusief twee chemiefabrieken. Elk klepje, moertje en schroefje wordt bekeken, gerepareerd, opnieuw in het vet gezet of vervangen. Ondertussen ligt de productie stil.

Het onderhoud aan de twintig fabrieken is vanwege de logistiek en beschikbare mankracht opgesplitst in twee periodes. “We hebben veertig aannemers uit de regio benaderd om deze klus te klaren, maar die verzorgen ook het onderhoud aan de vier andere raffinaderijen in de regio. Daar hebben we rekening mee te houden."
Normaal gesproken werken zo’n 1900 mensen op het terrein in de Botlek. Nu zijn het er 4000: van schoonmakers, lassers en monteurs tot stellingbouwers, schilders en hoogwerkers. Ze lopen in verschillende kleuren veiligheidspakken en helmen op het terrein rond en ze schaften in het mini-dorp dat uit de grond is gestampt. Per fabriek vormen geschakelde portocabins een cluster.
De mannen (en enkele tientallen vrouwen) komen uit heel Europa. "Ik denk dat hier vijftien nationaliteiten rondlopen. Taal is soms een probleem, maar we zorgen dat per nationaliteit een voorman Engels, Duits of Nederlands spreekt. Je wilt niet dat de veiligheid in het geding komt doordat mensen elkaar niet begrijpen."

Bron: https://www.rijnmond.nl/nieuws/1498983/shell-pernis-pakt-twintig-fabrieken-tegelijkertijd-aan-elk-klepje-moertje-en-schroefje-wordt-bekeken-gerepareerd-of-vervangen

2022-05-12 - a1werkplan