Sailaway Johan Castberg Turret Gantry

In lijn met de planning kondigt onze klant SBM Offshore de sailaway aan van de laatste twee modules voor het Turret Mooring System, bestemd voor Singapore voor integratie in de romp van Equinor's Johan Castberg FPSO. Deze mijlpaal vertegenwoordigt de succesvolle afronding van de fabricagefase van de modules.

Een van deze modules is de Gantry waarvoor THE BADGER COMPANY de gedetailleerde engineering en het ontwerp voor SBM Offshore Monaco heeft gedaan.

Michael Sandberg, SBM Offshore Senior Project Manager zei :.
“We zijn verheugd deze mijlpaal voor het Johan Castberg-project te hebben behaald. Het is een geweldige prestatie dankzij het kwaliteitswerk van de projectteams over de hele wereld, de nauwe betrokkenheid bij onze klant en de toewijding en expertise van de werf en onze leveranciers.

Turret Mooring System
Het ontwerp van de koepel is een Bogie-koepel van 8000 ton die plaats biedt aan 21 riser-slots voor de nieuw gebouwde FPSO Johan Castberg van Equinor voor de ontdekkingen van Skrugard, Havis en Drivis in de barre bedrijfsomstandigheden van de Barentszee, voor de kust van Noord-Noorwegen. De FPSO wordt permanent afgemeerd in een waterdiepte van 372 meter door middel van drie bundels van vijf meerlijnen.

Het TMS stelt de FPSO in staat om onder extreme weersomstandigheden veilig op het veld te blijven, terwijl veilige operaties en de overdracht van vloeistoffen van de zeebodem via de stijgbuizen naar de FPSO worden gegarandeerd. Dit project brengt SBM Offshore naar een nieuw territorium voor de kust van Noorwegen, wat bijdraagt ​​aan zijn portfolio van grote en complexe turret-afmeersystemen voor ruwe omgevingen, wat zijn leidende marktpositie versterkt.

2020-04-28 - The Badger Company