Engineering in Ploiesti

Waarom is ons ingenieursbureau gevestigd in Ploiesti, Roemenië?
Naast dat Ploiesti de oliestad van Oost-Europa is, met zijn raffinaderijen, is in Ploiesti ook de Universiteit van Olie & Gas gevestigd.

Rafinaderijen:

De eerste olieraffinaderij ter wereld: de stad Ploiesti. Roemenië was het eerste land ter wereld dat sinds de jaren 1900 gas exporteerde.

Ploiesti_refinery_1.JPG

Gebouwd in 1856 en ingehuldigd in 1857 door de broers Teodor en Marin Mehedinţeanu, had de Rafov-raffinaderij, een raffinaderij gebouwd in Ploiesti, op 174 Buna Vestire Street, een oppervlakte van 4 hectare, en de dagelijkse productie bereikte meer dan 7 ton, verkregen in cilindrisch ijzer en ijzeren gietstukken die werden verwarmd door vuur uit hout; het werd toen "de eerste systematische oliedistilleerderij ter wereld" genoemd, waarmee het record werd gevestigd als 's werelds eerste olieraffinaderij, volgens de Academy of World Records.

Petrobrazi Refinery is tegenwoordig een van de grootste Roemeense raffinaderijen en een van de grootste in Oost-Europa, gelegen in Ploieşti, Prahova County met als hoofdactiviteit de verwerking van Roemeense olie, maar heeft ook een aparte eenheid die gespecialiseerd is in het verwerken van chemische producten. De raffinaderij had twee verwerkingsmodules met een nominale capaciteit van elk 3,5 miljoen ton / jaar en een totale capaciteit van 7 miljoen ton / jaar. Nu is slechts één van de twee modules operationeel en heeft een capaciteit van 4,1 miljoen ton / jaar of 90.000 bbl / d (14.000 m3 / d), 1 miljoen ton groter dankzij een investeringsprogramma van 1999 - 2000. De faciliteit is verbonden door pijpleiding naar vrijwel alle olievelden in Roemenië via een uitgebreid pijpleidingennetwerk en naar de haven van Constanţa via een pijpleiding met een capaciteit van 10.000 ton / dag.

Vega Raffinaderij is de tweede raffinaderij van de KMG International Group, gevestigd in Ploiesti, provincie Prahova, en haar activiteit wordt geïntegreerd met Petromidia Refinery. Gebouwd in 1905, is het de oudste lokale faciliteit, met meer dan 110 jaar ervaring. Het had vanaf het begin een complexe rol als gespecialiseerde schakel tussen de Roemeense raffinaderijen. De raffinaderij is geëvolueerd van een traditionele olieraffinage-installatie tot een producent en leverancier van speciale producten die uitsluitend worden verkregen uit halffabrikaten die worden geleverd door Petromidia Refinery.


UNIVERSITEIT

Technische kennis is de kracht van een goed ingenieursbureau. Wereldwijd neemt het aantal technisch geschoolde mensen af. Daarom zijn we gevestigd in de stad waar nieuwe ingenieurs worden opgeleid op universitair niveau.

Petroleum-Gas University of Ploiești (Universitatea Petrol-Gaze, UPG) is een openbare universiteit in Ploieşti, Roemenië. Opgericht in 1948 onder de naam Institute of Petroleum and Gas, als reactie op de toenemende industrialisatie in Roemenië en het gebrek aan hoger onderwijs in de petroleum- en gasvelden, verwierf het snel de status van universiteit, waardoor het zijn naam veranderde in de huidige een in 1993 en uitbreiding met nieuwe faculteiten en afdelingen op het gebied van economische wetenschappen en geesteswetenschappen.

De academische structuur van de UPG omvat 5 faculteiten: Faculteit Petroleum en Gas Engineering, Faculteit Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek, Faculteit Petroleum Technologie en Petrochemie, Faculteit Economische Wetenschappen en Faculteit Letteren en Wetenschappen.


https://www.upg-ploiesti.ro/en

UPG_logo.png

2020-09-08 - The Badger Company