Article in Agenda Constructiilor

In de Mei editie van het magazine Agenda Constructiilor is een artikel gepubliceerd over The Badger Company met een interview met Razvan Cretu, de algemeen directeur van het Roemeense kantoor in Ploiesti, Roemenië.

Artikel.JPGAgenda.JPG

Het artikel is te lezen op pagina 44.

The Badger Company Rom (TBCRom) is een bedrijf uit 2004 in de engineering divisie van de Nederlandse Groep ENCODE Group BV. Het bedrijf is gespecialiseerd in een breed scala aan ontwerpdiensten, van conceptuele en haalbaarheidsstudies tot technische detailprojecten, adviesdiensten en technische assistentie tijdens de uitvoering, voor de olie- en gasindustrie (onshore en offshore - upstream, midstream, chem) sector, metallurgie, energie , recycling, enz. is TBCRom betrokken bij projecten met een uitvoeringsduur die kan variëren van enkele weken, met name bij reparatieprojecten.
Om midden in de looptijd te kunnen werken, is het belangrijk om zowel op het gebied van activiteit als op het gebied van investeringen en investeringsprojecten actief te zijn, zowel in Roemenië als op EU-niveau, verband houden met de energie transitie.

- Hoe evolueerde de activiteit van het bedrijf in 2021 en wat zijn uw schattingen voor 2022 en in de toekomst?
- Beginnend met 2020 en doorgaand in 2021, werd de activiteit van ons bedrijf gekenmerkt door de negatieve impact van de Covid-19-pandemie op de hele samenleving. In het begin ondervonden we moeilijkheden bij het vinden van een evenwicht tussen de wens om in de eerste plaats de gezondheid van werknemers en hun gezinnen te beschermen en om de projecten waarbij we betrokken waren, in optimale omstandigheden te voltooien. Ondanks al deze moeilijkheden zijn we erin geslaagd ons aan te passen aan de nieuwe realiteit en in de afgelopen twee jaar hebben we onze portfolio van diensten en klanten gediversifieerd, we hebben nieuwe engineering- en ontwerpsoftware geïmplementeerd en we hebben bepaalde disciplines gereorganiseerd en ontwikkeld.
Voor de periode 2022-2025 zijn we op zoek naar een activiteitengids, evenals de ontwikkeling van vastgoed- en investeringsprojecten zowel in Roemenië als in de EU Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de EU wordt overspoeld met de behoefte aan meer energie en dat de energiekosten niet gelijk zijn aan die van diversificatie, waardoor er halverwege de looptijd energie nodig is.
Verder willen we een uitbreiding van de klantenportefeuille en de projectenportefeuille. Dit kan door het leveren van hoogwaardige dienstverlening, door aanpassingsvermogen en flexibiliteit bij het benaderen van nieuwe projecten, investeringen in software en hardware en niet in de laatste plaats door te investeren in medewerkers en hun capaciteiten te vergroten. Ook denken we aan investeringen in de digitalisering van administratieve werkzaamheden en projectmanagement.

- Welke investeringen bent u van plan om uw bedrijf te digitaliseren?
- De digitalisering en het gebruik van nieuwe technologieën zal een grote impact hebben op de ontwikkeling van alle marktsegmenten. Ons bedrijf heeft een jaarlijks investeringsprogramma in state-of-the-art software en hardware, ontwikkeld in cursussen voor de ontwikkeling van medewerkers, zodat we onze klanten hoogwaardige diensten kunnen aanbieden, efficiënt en in uitvoering met de nieuwste technologieën en.


- Wat zijn enkele van de problemen waarmee u momenteel wordt geconfronteerd?
- Er zijn momenteel verschillende factoren die een impact hebben op de activiteit van het bedrijf, bijvoorbeeld: de nieuwe post-covid-realiteit op de arbeidsmarkt, de fluctuatie van de grondstoffen- energiaprijzen, ook andere factoren, maar we hopen deze te problemen problemen , om ons aan te passagiers aan de nieuwe vereisten en om onze activiteit voort te zetten en te diversifiëren. De stijging van de bouwprijzen, maar vooral hun volatiliteit, heeft ons indirecte beïnvloed door investeringen in de gebieden waarin we actief zijn te verminderen, sommige projecten zijn opgeschort, met andere aangepast, maar we zijn die dingen zal e groei ingaan . We worden geconfronteerd met de financiële crisis van 2008-2009, de oliecrisis van 2016,

- Hoe pakt u in de projecten waaraan u deelneemt het vraagstuk van energie-efficiëntie en de transitie naar hernieuwbare bronnen aan?
- Zoals gezegd gaan de projecten de reorganisatiefase in op het vlak van energie-efficiëntie, waarbij de trend wordt gegeven door de daling van het energieverbruik, gelijktijdig met de implementatie van nieuwe technologieën. De druk kwam zowel vanuit de wens om de energiekosten te verlagen, maar vooral door het bewustzijn van bedrijven in het industriegebied over de negatieve impact van hun activiteiten op het milieu. In onze projecten is de naleving van de eisen op het gebied van milieubescherming en afstemming met BBT-technologieën voor de industriële installaties die we ontwerpen een prioriteit.

- Welke trends zie je in architectuur en design in deze periode, gezien de huidige context?
- Zoals gezegd gaan de projecten van de reorganisatiefase op het vlak van energie-efficiëntie, waarbij de trend wordt gegeven door de daling van het energieverbruik, uitgevoerd met de implementatie van nieuwe technologieën. De druk kwam zowel vanuit de wens om de energiekosten te verlagen, maar vooral door het bewustzijn van bedrijven in het industriegebied over de negatieve impact van hun activiteiten op het milieu. Onze projecten zijn de van de eisen op het gebied van milieubescherming en afstemming met BBT-technologieën voor de industriële installaties die we ontwerpen een prioriteit.

(artikel gepubliceerd in hj tijdschrift Agenda Constructiilor , mei editie 2022 )

Link to original article in Romanian
Link to translated article into english
Link to translated article into Dutch
Link to Magazine

 

 

 

2022-05-24 - The Badger Company